Jogurt naturalny pitny


4 porcje 10 min 30 sek.

Ten przepis pozwoli Ci szybko zamienić klasyczny jogurt w wersję do picia.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 l mleka
  • 150 g naturalnego jogurtu
  • 1 ł cukru

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu głównym.
  2. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    40°C

    ikona_obroty

    2

  3. Przełożyć do innego naczynia, „otulić kocykiem”, pozostawić na około 4 godziny, następnie wstawić do lodówki w celu schłodzenia.
  4. Warianty:Podawać w postaci podstawowej lub zmiksować 300 g dowolnych owoców i 1 Ł cukru. Dodać do jogurtu i wymieszać.
  5. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    4

Recenzje klientów

(1 opinia)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią
  • Bożena K 2020-06-13

    Jogurt robię bardzo często. Po wystudzeniu pod kocykiem jogurt jest gęsty. Musi stygnąć powoli, by namnożyły się bakterie jogurtowe. Czasem nie daję cukru, bo dla mnie jest za słodki

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®