Sernik z brzoskwiniami


6+ porcje 7 min 50 sek.

W tym przepisie możesz też użyć swieżych owoców. Przed dodaniem ich do ciast przekrój w połówki i zasyp cukrem.

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g mąki
  • 200 g masła
  • 6 jajek
  • 2 ł proszku do pieczenia
  • 270 g cukru
  • 500 g białego sera
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 budyń śmietankowy

Przygotowanie

  1. Założyć motylek, białka z 5 jajek włożyć do naczynia głównego i ubijać.1 minutę przed końcem ubijania wsypać 100 g cukru i zmniejszyć prędkość do 3.
  2. ikona_czas

    5 min

    ikona_obroty

    5

  3. Ubitą masę wyłożyć do innego naczynia.
  4. Składniki na ciasto: mąkę, masło, 70 g cukru, proszek do pieczenia, 5 żółtek włożyć do naczynia głównego.
  5. ikona_czas

    50 s

    ikona_obroty

    wyrabianie

  6. 0,25 ciasta włożyć do schłodzenia w zamrażalniku.Pozostałą część wyłożyć na blachę i piec przez 20 min, w temp. 180ºC.
  7. Założyć motylek, do naczynia głównego włożyć: ser, 1 jajko, budyń, 100 g cukru.
  8. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    5

  9. Masę serową wyłożyć na ciasto, ułożyć brzoskwinie, wylać masę z białek i posypać utartym ciastem z zamrażalnika. Piec przez 40–60 min, w temp. 200–220ºC.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®