Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sernik z brzoskwiniami
6+ porcje 7 min 50 sek.
W tym przepisie możesz też użyć swieżych owoców. Przed dodaniem ich do ciast przekrój w połówki i zasyp cukrem.
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g mąki
- 200 g masła
- 6 jajek
- 2 ł proszku do pieczenia
- 270 g cukru
- 500 g białego sera
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 budyń śmietankowy
Przygotowanie
- Założyć motylek, białka z 5 jajek włożyć do naczynia głównego i ubijać.1 minutę przed końcem ubijania wsypać 100 g cukru i zmniejszyć prędkość do 3.
- Ubitą masę wyłożyć do innego naczynia.
- Składniki na ciasto: mąkę, masło, 70 g cukru, proszek do pieczenia, 5 żółtek włożyć do naczynia głównego.
- 0,25 ciasta włożyć do schłodzenia w zamrażalniku.Pozostałą część wyłożyć na blachę i piec przez 20 min, w temp. 180ºC.
- Założyć motylek, do naczynia głównego włożyć: ser, 1 jajko, budyń, 100 g cukru.
- Masę serową wyłożyć na ciasto, ułożyć brzoskwinie, wylać masę z białek i posypać utartym ciastem z zamrażalnika. Piec przez 40–60 min, w temp. 200–220ºC.