Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Babka cytrynowa
6+ porcje 6 min 30 sek.
Klasyczna babka cytrynowa, będzie puszysta i smaczna.
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 250 g cukru
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 0,5 MK mleka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- pokrojona skórka z dwóch cytryn
- olejek cytrynowy
- 60 g rodzynek
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wsypać cukier, cukier waniliowy, skórki z cytryny.
- Przełożyć do innego naczynia.
- Założyć motylek, w suchym naczyniu głównym ubić pianę z białek.
- Wyjąć motylek, dodać zmielony cukier, masło, żółtka.
- Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, rodzynki, wymieszać pomagając łopatką.
- Piec przez 45 min, w temp. 180ºC w formie na babkę z kominkiem.