Chleb pszenny ze słonecznikiem i dynią


6+ porcje 2 min

Upiecz swój właśnu chleb. Przygotowanie ciasta zajmie tylko 2 minuty z Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 230 ml ciepłej wody
  • 40 g drożdży
  • 1 ł cukru
  • 20 g oliwy
  • 400 g mąki pszennej
  • 0,5 ł soli
  • 50 g słonecznika
  • 50 g pestek dyni

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego włożyć wszystkie składniki w podanej kolejności, wyrabiać.
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    wyrabianie

  3. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej podłużnej foremki, posmarować białkiem.
  4. Wstawić do piekarnika w celu wyrośnięcia na 20 min, w temp. 50ºC. Piec przez 30 min, w temp. 200ºC.
  5. Warianty: Przed pieczeniem chleb można posypać ziarnem słonecznika i dyni.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®