Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Chleb pszenny ze słonecznikiem i dynią
6+ porcje 2 min
Upiecz swój właśnu chleb. Przygotowanie ciasta zajmie tylko 2 minuty z Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 230 ml ciepłej wody
- 40 g drożdży
- 1 ł cukru
- 20 g oliwy
- 400 g mąki pszennej
- 0,5 ł soli
- 50 g słonecznika
- 50 g pestek dyni
Przygotowanie
- Do naczynia głównego włożyć wszystkie składniki w podanej kolejności, wyrabiać.
- Ciasto wyłożyć do wysmarowanej podłużnej foremki, posmarować białkiem.
- Wstawić do piekarnika w celu wyrośnięcia na 20 min, w temp. 50ºC. Piec przez 30 min, w temp. 200ºC.
- Warianty: Przed pieczeniem chleb można posypać ziarnem słonecznika i dyni.