Bułki maślane


6+ porcje 3 min 45 sek.

Słodkie bułki maślane z dżemem przygotowanym w Kohersen Mycook smakują obłędnie.

Pobierz przepis

Składniki

  • 250 g ciepłego mleka
  • 2 żółtka
  • 50 g drożdży
  • 100 g cukru
  • 70 g masła (roztopionego)
  • 1 ł cukru waniliowego
  • 500 g mąki pszennej
  • 0,5 ł soli

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wsypać cukier i zmielić na cukier puder, miksując.
  2. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    10

  3. Dodać mleko, żółtka, drożdże, cukier waniliowy, mąkę, sól.
  4. ikona_czas

    3 min

    ikona_obroty

    wyrabianie

  5. Przez otwór w pokrywie wlać 70 g masła (roztopionego, przestudzonego).
  6. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    wyrabianie

  7. Uformować bułeczki (ok. 15 szt.), posmarować je jajkiem, wstawić do wyrośnięcia w piekarniku na 15 min w temp. 50ºC.
  8. Piec przez 20–25 min, w temp. 180–200ºC.
  9. Warianty: Bułeczki można nadziewać: jagodami, serem, czekoladą lub posypać kruszonką (przepis str. 104).

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®