Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Pasztet drobiowy
6+ porcje 36 min
Dzięki Kohersen Mycook nie musisz brudzić całej kuchni przygotowując pasztet.
Pobierz przepis
Składniki
- 350 g piersi kurczaka lub indyka
- 250 g boczku
- 200 g wątróbki drobiowej
- 100 g obranych pieczarek
- 100 g cebuli
- 80 g bułki
- 2 Ł oliwy
- 2 jajka
- 0,5 ł soli
- 0,5 ł pieprzu
- 1 ł przyprawy Kohersen
- 800 ml gorącej wody
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wlać 800 ml wody i podgrzać.
- Do koszyczka włożyć pokrojone mięso, boczek i pieczarki, liście laurowe, ziele angielskie.
- Cebulę pokrojoną w talarki i wątróbkę podsmażyć na patelni.
- Po ugotowaniu wystawić koszyczek, wywar odlać do innego naczynia, namoczyć w nim bułkę.
- Do naczynia głównego wlać 2 MK wywaru, dodać mięso, cebulę, jajka, wątróbkę, przyprawy, pieczarki i namoczoną bułkę, wyrabiać za pomocą łopatki przez 2 min, z prędkością 5<10.
- Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Piec w piekarniku przez 30 min, w temp. 200ºC.