Pasztet drobiowy


6+ porcje 36 min

Dzięki Kohersen Mycook nie musisz brudzić całej kuchni przygotowując pasztet.

Pobierz przepis

Składniki

  • 350 g piersi kurczaka lub indyka
  • 250 g boczku
  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 100 g obranych pieczarek
  • 100 g cebuli
  • 80 g bułki
  • 2 Ł oliwy
  • 2 jajka
  • 0,5 ł soli
  • 0,5 ł pieprzu
  • 1 ł przyprawy Kohersen
  • 800 ml gorącej wody
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wlać 800 ml wody i podgrzać.
  2. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    1

  3. Do koszyczka włożyć pokrojone mięso, boczek i pieczarki, liście laurowe, ziele angielskie.
  4. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    3

  5. Cebulę pokrojoną w talarki i wątróbkę podsmażyć na patelni.
  6. Po ugotowaniu wystawić koszyczek, wywar odlać do innego naczynia, namoczyć w nim bułkę.
  7. Do naczynia głównego wlać 2 MK wywaru, dodać mięso, cebulę, jajka, wątróbkę, przyprawy, pieczarki i namoczoną bułkę, wyrabiać za pomocą łopatki przez 2 min, z prędkością 5<10.
  8. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    5

  9. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Piec w piekarniku przez 30 min, w temp. 200ºC.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®