Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Składniki
- 600 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 100 g selera, pokrojonego w kostkę
- 30 g oleju roślinnego
- 100 ml wina czerwonego
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 400 g pomidorów w puszce, pokrojonych
- 300 ml wywaru wołowego
- 150 g marchewki, pokrojonej w kostkę
- 150 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
- 100 g groszku
Przygotowanie
- W misce umieść 600 g wołowiny, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 10 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 100 g cebuli, 2 ząbki czosnku, 100 g selera oraz 30 g oleju. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Dodaj zamarynowaną wołowinę. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 100 ml czerwonego wina, 1/2 łyżeczki tymianku oraz 400 g pomidorów w puszce. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Dodaj 300 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 150 g marchewki, 150 g ziemniaków oraz 100 g groszku. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania. Smacznego!