Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Żurek na białej kiełbasie
4 porcje 37 min 15 sek.
Kohersen Mycook wydobędzie pełnie smaku z żurku, który w nim ugotujesz.
Pobierz przepis
Składniki
- 4 białe kiełbasy
- 180 g marchwi
- 50 g pietruszki
- 20 g selera
- 5 MK zakwasu na żurek
- 1 MK śmietany
- 30 g oliwy z oliwek
- 30 g cebuli
- 100 g wędzonego boczku
- 2 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 1 ł przyprawy Kohersen
- sól, pieprz, majeranek
- 0,8 l wody
Przygotowanie
- Na wirujące noże wrzucić czosnek, cebulę i boczek, miksować.
- Dodać 30 g oliwy, podsmażać.
- Do naczynia głównego wlać 800 ml wody, do koszyczka włożyć kiełbasę i warzywa, liście laurowe.
- Wyjąć koszyczek, kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do wywaru, wlać zakwas, śmietanę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą Kohersen. Uzupełnić wodą do 1,5 l. Pod koniec gotowania wsypać majeranek.
- Warianty: Można dodać 500 g ziemniaków pokrojonych w kostkę i ugotowanych oraz jajko gotowane na twardo przekrojone na pół.