Zupa ziemniaczana z porami


4 porcje 23 minuty

Podawaj ze świeżym pieczywem.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 500 g pora, umytego i grubo posiekanego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1 duży ziemniak, obrany i grubo pokrojony
  • 750 ml bulionu z kurczaka
  • 100 g śmietany 12% lub 18%

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Dodaj cebulę i por.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj ziemniaka i wywar.
  7. Zrób bulion.
  8. Dodaj śmietanę.
  9. Wymieszaj.
  10. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®