Zupa serowa z pieczarkami


6+ porcje 30 min

Zupa serowa jest idealną alternatywą dla ciężkich, przetworzonych gotowych dań z supermarketów. Tu składniki możesz dowolnie łączyć ze sobą, a zupę wzbogacić np. ugotowanym na parze kurczakiem. Ta zupa idealnie smakuje ze smażonymi pieczarkami i chrupiącą bagietką.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 obrana, pokrojona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 obrana, pokrojona marchew
  • pokrojona biała część pora
  • 2 łyżki masła
  • 400g obranych i pokrojonych na ćwiartki pieczarek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 opakowanie serka topionego (100g)
  • 90ml śmietanki 30%
  • Świeża, posiekana natka pietruszki
  • Przyprawy: sól i pieprz, ½ łyżeczki suszonego oregano, ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki

Przygotowanie

  1. Cebulę, marchew i czosnek wrzucić do naczynia głównego i rozdrobnić.
  2. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    7

  3. Dodać pokrojonego pora, łyżkę masła i ustawić odpowiednie parametry.
  4. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    90

    ikona_obroty

    podsmazanie

  5. Wlać bulion, dodać pieczarki, serek, przyprawy u nastawić odpowiednie parametry.
  6. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    2

  7. Pod koniec gotowania wlać przez otwór śmietanę.
  8. Podawać z bagietką i świeżą natką pietruszki.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®