Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Zupa rybna z klopsikami z dorsza
4 porcje 75 min 15 sek.
Zupa dla małych i dużych, z pysznymi klopskiami przyrządzonymi w Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 1 marchew
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 ziemniaki
- 1 cm papryczki chili
- 2 Ł oliwy
- 1 l bulionu warzywnego
- 400 g filetów z ryby (np. z dorsza)
- 200 g pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę
- 2 liście laurowe
- 60 ml sosu rybnego
- sok z jednej cytryny
- świeży koper
- sól i pieprz
- 400 g filetów z dorsza (bez skóry)
- pęczek natki pietruszki
- 1 żółtko
- sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Aby przygotować klopsiki rybne, należy w naczyniu głównym zmiksować na gładko surową rybę, natkę pietruszki, żółtko oraz doprawić solą i pieprzem.
- Aby przygotować zupę do naczynia głównego należy wlać oliwę, wrzucić chili, cebulę i czosnek.
- Zblednować.
- Dodać pomidory z puszki pokrojone w kostkę i liście laurowe. Zalać bulionem warzywnym.
- Wlać sos rybny i sok z cytryny. W koszyczku umieścić pokrojoną w talarki marchewkę i pokrojoną w paski rybę. Gotować.
- Umieścić wcześniej przygotowane klopsiki w misie do gotowania na parze.
- Do naczynia głównego wlać wodę, ustawić misę z klopsikami.