Zupa rybna z klopsikami z dorsza


4 porcje 75 min 15 sek.

Zupa dla małych i dużych, z pysznymi klopskiami przyrządzonymi w Kohersen Mycook.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 cm papryczki chili
  • 2 Ł oliwy
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 400 g filetów z ryby (np. z dorsza)
  • 200 g pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę
  • 2 liście laurowe
  • 60 ml sosu rybnego
  • sok z jednej cytryny
  • świeży koper
  • sól i pieprz
  • 400 g filetów z dorsza (bez skóry)
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 żółtko
  • sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Aby przygotować klopsiki rybne, należy w naczyniu głównym zmiksować na gładko surową rybę, natkę pietruszki, żółtko oraz doprawić solą i pieprzem.
  2. ikona_czas

    45 s

    ikona_obroty

    7

  3. Aby przygotować zupę do naczynia głównego należy wlać oliwę, wrzucić chili, cebulę i czosnek.
  4. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100°C

  5. Zblednować.
  6. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    5

  7. Dodać pomidory z puszki pokrojone w kostkę i liście laurowe. Zalać bulionem warzywnym.
  8. Wlać sos rybny i sok z cytryny. W koszyczku umieścić pokrojoną w talarki marchewkę i pokrojoną w paski rybę. Gotować.
  9. ikona_czas

    45 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    2

  10. Umieścić wcześniej przygotowane klopsiki w misie do gotowania na parze.
  11. Do naczynia głównego wlać wodę, ustawić misę z klopsikami.
  12. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    3

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®