Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Składniki
- 100 g pasty miso
- 15 g suchego kombu
- 400 g tofu
- 1500 ml wody
- 1000 g owoców morza
- 10 g imbiru, pokrojonego w plastry
- 100 ml sake
- 50 ml mirinu
- 30 ml sosu sojowego
- 150 g ryżu
- 200 ml zimnej wody
- 20 g wodorostów, suchych
Przygotowanie
- Umyj owoce morza, odcedź, a następnie umieść na talerzu. Polej 100 ml sake, 30 ml sosu sojowego, 10 g imbiru. Całość umieść na górnej części zestawu do gotowania na parze.
- W płytkiej misce lub na talerzu umieść 150 g ryżu oraz 200 ml wody. Całość umieść w dolnej części zestawu do gotowania na parze.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 100 g pasty miso, 15 g suchego kombu oraz 1500 ml wody. Na kielichu umieść zestaw do gotowania na parze.
- Gotuj na parze.
- Gotuj na parze.
- Zdejmij zestaw do gotowania na parze. W kielichu umieść 400 g tofu, a następnie ponownie umieść zestaw do gotowania na parze na kielichu.
- Gotuj na parze.
- Wyjmij owoce morza, odcedź wodę i polej sosem sojowym.
- Wyjmij ryż i posyp kruszonymi suchymi wodorostami. Podawaj z owocami morza i wywarem miso. Smacznego!