Zupa kukurydziana


2 porcje 28 minut + 20 minut w pie

Zupa na bazie kukurydzy pod warstwą ciasta francuskiego Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g kukurydzy, z puszki
  • 80 g grzybów, pokrojonych w plastry
  • 80 g marchewki, pokrojonej w plastry
  • 150 ml mleka
  • 30 g mąki
  • 350 ml wywaru drobiowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g kukurydzy, 80 g grzybów, 80 g marchewki, 150 ml mleka, 30 g mąki, 350 ml wywaru, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Duś.
  4. Całość przelej do małych foremek. Wszystkie foremki przykryj ciastem francuskim. Piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez 20 minut.
  5. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®