Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa kukurydziana
2 porcje 28 minut + 20 minut w pie
Zupa na bazie kukurydzy pod warstwą ciasta francuskiego
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- 200 g kukurydzy, z puszki
- 80 g grzybów, pokrojonych w plastry
- 80 g marchewki, pokrojonej w plastry
- 150 ml mleka
- 30 g mąki
- 350 ml wywaru drobiowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 200 g kukurydzy, 80 g grzybów, 80 g marchewki, 150 ml mleka, 30 g mąki, 350 ml wywaru, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Całość przelej do małych foremek. Wszystkie foremki przykryj ciastem francuskim. Piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez 20 minut.
- Gotowe do podania! Smacznego!