Zupa krem z selera


4 porcje 30 minut

Kremowa i aromatyczna zupa na bazie selera

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 80 g pora, pokrojonego w kostkę
  • 200 g selera, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 10 g ząbków czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 600 ml wywaru drobiowego
  • 50 g śmietany 12%
  • 50 g mąki
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 50 g cebuli, 80 g pora, 200 g selera, 10 g czosnku oraz 50 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 50 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj 600 ml wywaru oraz 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Wyjmij liść laurowy. Dodaj 50 ml śmietany. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Wymieszaj.
  10. Posiekaj.
  11. Dodaj 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®