Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa krem z kukurydzy konserwowej z puszki
4 porcje 55 minut
Zupa krem z kukurydzy konserwowej z puszki to pyszna i kremowa zupa. Idealnie rozgrzewa w chłodne dni, a to za sprawą delikatnie wyczuwalnej ostrej papryki. Przygotowuje się ją bardzo szybko, wystarczy tylko przesmażyć cebulkę, wszystko umieścić w kielichu blendera, a ten już wszystko zrobi za nas.
Pobierz przepis
Składniki
- 2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 cebula
- 800 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka masła
- do smaku sól, pieprz czarny mielony
- szczypta papryki mielonej słodkiej
- szczypta papryki mielonej ostrej
- do podania na wierzch: serek ricotta, groszek ptysiowy
Przygotowanie
- Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Zawartość patelni przelać do kielicha blendera, dodać kukurydzę z puszki wraz z zalewą, wlać bulion warzywny, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną ostrą i słodką. Ugotować zupę na opcji smooth soup, czas 45 minut.