Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa kalafiorowa
3 porcje 1 godz 10 min
Bardzo prosta i smaczna zupa kalafiorowa, którą można ugotować na pozostałym z poprzedniego dnia rosole. Jest to jedna z popularnych zup, która gości na stołach w wielu domach, szczególnie wiosną i latem, kiedy to świeży kalafior smakuje najlepiej.
Pobierz przepis
Składniki
- 200-250 g różyczek kalafiora
- 1 ziemniak
- 1 marchewka
- 1 ząbek czosnku
- garść świeżo posiekanego koperku
- 700 ml bulionu drobiowego
- do smaku sól i pieprz czarny mielony
- śmietana 18% do zabielenia zupy
Przygotowanie
- Do kielicha blendera włożyć różyczki kalafiora, obrane i pokrojone w małą kostkę ziemniaki, obraną marchewkę pokrojoną w plasterki, posiekany koperek, czosnek, wlać bulion. Założyć pokrywę. Ustawic opcję chunky soup- 60 minut.
- Po tym czasie zdjąć pokrywę, zupę doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym, zabielić śmietaną.