Zupa gulaszowa z wołowiną i warzywami


4 porcje 1,5 godziny

Gęsta, rozgrzewająca zupa z miękką wołowiną i warzywami, pachnąca wędzoną papryką i kminkiem. Doskonała jako sycący obiad na chłodne dni.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g wołowiny na gulasz
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu wołowego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • ½ łyżeczki kminku
  • Sól, pieprz
  • Natka pietruszki do podania

Przygotowanie

  1. Podsmaż wołowinę, wyjmij i odłóż na bok.
  2. Zeszklij cebulę, dodaj marchew, paprykę, ziemniaki i koncentrat pomidorowy.
  3. Wlej bulion, dodaj mięso i gotuj 1,5 godziny na małym ogniu.
  4. Podawaj z natką pietruszki i pieczywem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®