Zupa chowder z owocami morza


2 porcje 10 minut

Kremowa zupa na bazie owoców morza

Pobierz przepis

Składniki

  • 35 g mąki
  • 2 krewetki, obrane i oczyszczone
  • 2 mule
  • 5 małż
  • 20 g masła
  • 30 g śmietany 30%
  • 400 g mleka
  • 3 g soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 20 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 35 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 400 g mleka. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Smaż saute.
  8. Dodaj 2 krewetki, 2 mule, 5 małż oraz 30 g śmietanki i 2 g soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Smaż saute.
  10. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®