Zupa Pomidorowa z Ryżem


6+ porcje 30 minut

Klasyczna zupa pomidorowa z dodatkiem ryżu, uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Lekka i pełna smaku, idealna na każdą porę roku.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 kg pomidorów (lub 2 puszki pomidorów krojonych)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz, cukier do smaku

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pokrojoną cebulę, czosnek, marchewkę i pietruszkę. Smaż przez 5 minut, aż warzywa zmiękną.
  2. Dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy, gotuj przez 10 minut.
  3. Wlej bulion warzywny i dodaj ryż. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut, aż ryż będzie miękki.
  4. Dopraw zupę solą, pieprzem i odrobiną cukru do smaku. Podawaj gorącą.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®