Zupa Minestrone


6+ porcje 40 minut

Bogata i kolorowa włoska zupa pełna warzyw, fasoli i makaronu. Zupa Minestrone to sycący posiłek, który zadowoli każdego miłośnika warzyw.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 2 ziemniaki
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 100 g drobnego makaronu (np. ditalini)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

Przygotowanie

  1. Na oliwie w dużym garnku zeszklij pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, ziemniaki i cukinię. Smaż przez 5 minut.
  2. Dodaj krojone pomidory i bulion warzywny. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
  3. Dodaj białą fasolę i makaron. Gotuj jeszcze 10 minut, aż makaron będzie al dente.
  4. Dopraw zupę solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podawaj gorącą.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®