Zupa Escudella


4 porcje 1 godzina 5 minut

Katalońska zupa z kilkoma rodzajami mięsa

Pobierz przepis

Składniki

  • 125 g kiełbasy śląskiej
  • 200 g białej kiełbasy
  • 50 g mielonej wieprzowiny
  • 50 g mielonej cielęciny
  • 400 ml wywaru z cielęciny
  • 400 ml wywaru drobiowego
  • 500 ml wody
  • 150 g kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 100 g ciecierzycy z puszki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Wlej 500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 50 g mięsa wieprzowego i cielęcego. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Zbierz szumowiny. Dodaj 125 g kiełbasy śląskiej i 300 g białej kiełbasy. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Dodaj 150 g kapusty, 80 g marchewki, 80 g ziemniaków oraz 100 g ciecierzycy. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Duś.
  10. Dodaj 1 łyżeczkę pieprzu oraz 1 łyżeczkę soli. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®