Ziemniaki z kiełbasą


2 porcje 20 minut

Danie jednogarnkowe z ziemniakami i kiełbasą

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 80 g cebuli, posiekanej
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 50 g masła, miękkiego
  • 100 ml wywaru drobiowego
  • 40 ml białego octu
  • szczypta tymianku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 40 g musztardy dijon
  • 300 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 100 g szpinaku lub jarmużu
  • 50 g bekonu, chrupiącego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze saute w kielichu.
  2. Umieść 500 g ziemniaków, 80 g cebuli, 50 ml oliwy z oliwek oraz 50 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 100 ml wywaru, 40 ml octu, szczyptę tymianku, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Duś.
  6. Dodaj 40 g musztardy dijon, 300 g kiełbasy i 100 g szpinaku lub jarmużu. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Smaż saute.
  8. Całość przełóż na talerze i posyp chrupiącym boczkiem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®