Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 500 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
- 80 g cebuli, posiekanej
- 50 ml oliwy z oliwek
- 50 g masła, miękkiego
- 100 ml wywaru drobiowego
- 40 ml białego octu
- szczypta tymianku
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 40 g musztardy dijon
- 300 g kiełbasy, pokrojonej w plastry
- 100 g szpinaku lub jarmużu
- 50 g bekonu, chrupiącego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze saute w kielichu.
- Umieść 500 g ziemniaków, 80 g cebuli, 50 ml oliwy z oliwek oraz 50 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 100 ml wywaru, 40 ml octu, szczyptę tymianku, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 40 g musztardy dijon, 300 g kiełbasy i 100 g szpinaku lub jarmużu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Całość przełóż na talerze i posyp chrupiącym boczkiem. Smacznego!