Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Zapiekanka z marchwi i brokułów
2 porcje 10 minut
Warzywna zapiekanka z marchwi i brokułów
Pobierz przepis
Składniki
- "300 g różyczek brokułów
- 150 g marchwi, pokrojonej w kostkę
- 150 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- 200 g śmietany 18%
- 5 jajek
- 60 g tartego parmezanu
- 120 g tartej mozzarelli
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- szczypta mielonego pieprzu"
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 170°C. Wyłóż formę o pojemności 1,5 litra dwoma skrzyżowanymi paskami papieru do pieczenia.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 300 g różyczek brokułów, 150 g marchwi, 150 g cebuli i 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Całość przelej do koszyczka do gotowania i pozostaw do odcieknięcia, następnie odłóż na bok.
- W kielichu umieść 200 g śmietany 18%, 5 jajek, 60 g tartego parmezanu, 120 g tartej mozzarelli, 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżeczkę soli i szczyptę mielonego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- W kielichu umieść przygotowaną mieszankę z brokułów, a następnie dokładnie wymieszaj szpatułką. Całość wlej do formy do pieczenia.
- Piecz przez 45-50 minut w 170°C. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z foremki.
- Gotowe do podania! Smacznego!