Zapiekanka z marchwi i brokułów


2 porcje 10 minut

Warzywna zapiekanka z marchwi i brokułów

Pobierz przepis

Składniki

  • "300 g różyczek brokułów
  • 150 g marchwi, pokrojonej w kostkę
  • 150 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 200 g śmietany 18%
  • 5 jajek
  • 60 g tartego parmezanu
  • 120 g tartej mozzarelli
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta mielonego pieprzu"

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C. Wyłóż formę o pojemności 1,5 litra dwoma skrzyżowanymi paskami papieru do pieczenia.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 300 g różyczek brokułów, 150 g marchwi, 150 g cebuli i 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. Smaż saute.
  7. Całość przelej do koszyczka do gotowania i pozostaw do odcieknięcia, następnie odłóż na bok.
  8. W kielichu umieść 200 g śmietany 18%, 5 jajek, 60 g tartego parmezanu, 120 g tartej mozzarelli, 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżeczkę soli i szczyptę mielonego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Posiekaj.
  10. W kielichu umieść przygotowaną mieszankę z brokułów, a następnie dokładnie wymieszaj szpatułką. Całość wlej do formy do pieczenia.
  11. Piecz przez 45-50 minut w 170°C. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z foremki.
  12. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®