Wywar warzywny lub bulion


4 porcje 1 godzina 50 minut

Gotowany na wolnym ogniu wywar z warzyw

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 cebule, obrane i pokrojone na ćwiartki
  • 2 marchewki, pokrojone na ćwiartki
  • 2 selery naciowe, pokrojone w ćwiartki
  • 2 garście pieczarek
  • 3 pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół
  • 2 ząbki czosnku, obrane i przepołowione
  • garść świeżej pietruszki
  • 2 liście laurowe
  • zioła według uznania
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1200 ml wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż 2 cebule, 2 marchewki, 2 selery i 2 garście pieczarek.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj 3 pomidory, 2 ząbki czosnku, zioła i 1 łyżeczkę ziaren pieprzu.
  5. Dodaj 1200 ml wody.
  6. Ugotuj.
  7. Duś.
  8. Przecedź wywar przez sitko wyrzucić wszystkie warzywa i zioła.
  9. Pozostaw do ostygnięcia i przechowuj w szczelnie zamkniętym kielichu w lodówce lub zamroź. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®