Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Wywar warzywny lub bulion
4 porcje 1 godzina 50 minut
Gotowany na wolnym ogniu wywar z warzyw
Pobierz przepis
Składniki
- 2 cebule, obrane i pokrojone na ćwiartki
- 2 marchewki, pokrojone na ćwiartki
- 2 selery naciowe, pokrojone w ćwiartki
- 2 garście pieczarek
- 3 pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół
- 2 ząbki czosnku, obrane i przepołowione
- garść świeżej pietruszki
- 2 liście laurowe
- zioła według uznania
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1200 ml wody
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż 2 cebule, 2 marchewki, 2 selery i 2 garście pieczarek.
- Posiekaj.
- Dodaj 3 pomidory, 2 ząbki czosnku, zioła i 1 łyżeczkę ziaren pieprzu.
- Dodaj 1200 ml wody.
- Ugotuj.
- Duś.
- Przecedź wywar przez sitko wyrzucić wszystkie warzywa i zioła.
- Pozostaw do ostygnięcia i przechowuj w szczelnie zamkniętym kielichu w lodówce lub zamroź. Smacznego!