Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Wywar mięsny lub rybny
6+ porcje 1 godzina 50 minut
Wolno gotowany wywar do wykorzystania do innych potraw
Pobierz przepis
Składniki
- 200-300 g skrzydełek i kości z kurczaka, grubo pokrojonych (można również użyć mięsnych kości wołowych do sporządzenia wywaru wołowego lub głów ryb do sporządzenia wywaru rybnego)
- 2 marchewki, wstępnie pokrojone
- 1/2 słodkiego ziemniaka
- 1 cebula, obrana, pokrojona na ćwiartki
- 2 małe łodygi selera naciowego
- Kilka listków rozmarynu, tymianku i pietruszki
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren pieprzu
- 1200 ml wody
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż do kielicha do gotowania 1 cebulę, 2 marchewki, 1/2 słodkiego ziemniaka, 2 małe łodygi selera.
- Posiekaj.
- Dodaj pozostałe składniki (wodę na końcu).
- Ugotuj.
- Duś.
- Przelej wywar z kielicha do gotowania przez sitko do innego naczynia. Wyrzuć warzywa i kości. Schłodź do temperatury pokojowej, a następnie przechowuj w lodówce.
- Gotowe do podania! Smacznego!