Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Wytrawny chutney jabłkowo-gruszkowy
6+ porcje 45 min
Zamiast tradycyjnej żurawiny czy powideł śliwkowych podaj ulubiony ser lub pasztet z ciekawym chutneyem.
Pobierz przepis
Składniki
- 1-1,5kg owoców ( pokrojone gruszki, jabłka, winogrona )
- 1 czerwona cebula
- 5cm obranego kawałka imbiru
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- przyprawy: mielony cynamon, goździki, czerwony pieprz
Przygotowanie
- Cebulę i imbir wrzuć do naczynia głównego i rozdrobnij.
- Dorzuć owoce i włącz odpowiednie parametry (po 5 min zmniejsz temperaturę do 110).
- Po 20 minutach smażenia dorzucić przyprawy – świeży rozmaryn, kilka goździków, ½ łyżeczkę mielonego cynamonu, kilka ziaren czerwonego pieprzu. Ponownie smażyć przez kolejne 25 minut
- Gorący „chutney” przełóż do czystych małych słoiczków i zapasteryzuj.