Wytrawny chutney jabłkowo-gruszkowy


6+ porcje 45 min

Zamiast tradycyjnej żurawiny czy powideł śliwkowych podaj ulubiony ser lub pasztet z ciekawym chutneyem.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1-1,5kg owoców ( pokrojone gruszki, jabłka, winogrona )
  • 1 czerwona cebula
  • 5cm obranego kawałka imbiru
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • przyprawy: mielony cynamon, goździki, czerwony pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę i imbir wrzuć do naczynia głównego i rozdrobnij.
  2. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    6

  3. Dorzuć owoce i włącz odpowiednie parametry (po 5 min zmniejsz temperaturę do 110).
  4. ikona_czas

    45 min

    ikona_temperatura

    120

  5. Po 20 minutach smażenia dorzucić przyprawy – świeży rozmaryn, kilka goździków, ½ łyżeczkę mielonego cynamonu, kilka ziaren czerwonego pieprzu. Ponownie smażyć przez kolejne 25 minut
  6. Gorący „chutney” przełóż do czystych małych słoiczków i zapasteryzuj.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®