Wegetariańskie pierożki z tofu i warzywami


2 porcje 30 minut

Pierożki na parze to smaczna i zdrowa przekąska, idealna dla wegetarian i nie tylko. Nadzienie z tofu i warzyw jest delikatne, a gotowanie na parze sprawia, że pierożki są lekkie i soczyste.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g tofu, rozdrobnionego
  • 1 marchewka, starta
  • 1 szklanka kapusty pekińskiej, drobno posiekanej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • Ciasto do pierożków (można kupić gotowe lub przygotować samodzielnie)

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj tofu, marchewkę, kapustę pekińską, sos sojowy i olej sezamowy. Nałóż małe porcje nadzienia na kawałki ciasta do pierożków i zlep brzegi.
  2. Pierożki ułóż w garnku do gotowania na parze i gotuj przez 10-12 minut, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Podawaj z ulubionym sosem, np. sojowym lub chili.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®