Wegetariańskie Burgery z Ciecierzycy


3 porcje 10-15 min.

Prosty, szybki i zdrowy przepis na pyszne burgery wegetariańskie.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g ugotowanej ciecierzycy (waga po ugotowaniu)
  • 10 sztuk posiekanych drobno suszonych pomidorów z zalewy
  • 100 g twardego sera (grana padano lub parmezan)
  • świeża natka pietruszki lub posiekana kolendra
  • 3 jaja
  • bułka tarta do obtoczenia + olej do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, mielona, słodka papryka, kmin rzymski, mielona kolendra, łyżeczka sosu sojowego

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek rozdrobnić w robocie
  2. ikona_czas

    30s

    ikona_obroty

    5

  3. Dodać ciecierzycę, suszone pomidory, ser, jaja, przyprawy i całość ponownie wymieszać
  4. ikona_czas

    30s

    ikona_obroty

    4

  5. Gotową masę na burgery przełożyć do innego naczynia, doprawić według uznania i dodać posiekaną, świeżą natkę lub kolendrę. Całość wymieszać łyżką. Z masy formować małe burgery, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej z olejem patelni

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®