Wegetariańskie kotlety z ciecierzycy i pieczonego kalafiora


4 porcje 27 min

Pyszne kotleciki nie tylko dla wegetarian.

Pobierz przepis

Składniki

  • ½ upieczonego kalafiora ( natrzyj kalafior oliwą i upiecz przez 30 minut w temperaturze 180stopni )
  • puszka ciecierzycy
  • starty parmezan
  • 3 łyżki mąki dyniowej ( można użyć zwykłej )
  • 1 żółtko jaja
  • ząbek czosnku
  • posiekana natka pietruszki lub kolendry
  • sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa
  • panierka: len mielony lub zwykła bułka tarta

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym umieść: różyczki upieczonego kalafiora, puszkę ciecierzycy, czosnek, żółtko, posiekaną natkę pietruszki lub kolendrę, 3 łyżki mąki dyniowej, starty parmezan i całość dopraw solą, świeżym pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  2. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    7

  3. Do naczynia miksującego wlej wodę. Uformuj z masy małe kotleciki i umieść je na metalowej części parowara.
  4. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    120

    ikona_obroty

    3

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®