Truskawki z rabarbarem pod kruszonką


4 porcje 25 sek.

Idealny deser w połączeniu z lodami śmietankowymi lub bitą śmietaną.

Pobierz przepis

Składniki

  • 6 łodyg rabarbaru ( pokrojonego na 2-3 cm kawałki )
  • 400-500g świeżych truskawek ( pokrojonych w ćwiartki )
  • 100g cukru
  • 2 łyżki wody różanej
  • Kruszonka:
  • 80g mąki pszennej
  • 50g płatków migdałów
  • 100g płatków owsianych
  • 50g zmielonych orzechów lub migdałów
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 50g zimnego masła

Przygotowanie

  1. • Na formie do pieczenia ( prostokątnej ) rozłóż rabarbar i truskawki, wymieszaj. Posyp cukrem, skrop wodą różaną. Ponownie wymieszaj. Rozgrzej piekarnik 200 stopni
  2. Przygotuj kruszonkę. Do naczynia głównego wrzuć składniki i całość wymieszaj
  3. ikona_czas

    25 sek.

    ikona_obroty

    5

  4. Kruszonką przykryj owoce, rozkładając ja równomiernie Piecz 45 min aż kruszonka będzie miała złoty kolor • Podawaj na ciepło z lodami lub z bitą śmietaną!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®