Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką
4 porcje 25 sek.
Idealny deser w połączeniu z lodami śmietankowymi lub bitą śmietaną.
Pobierz przepis
Składniki
- 6 łodyg rabarbaru ( pokrojonego na 2-3 cm kawałki )
- 400-500g świeżych truskawek ( pokrojonych w ćwiartki )
- 100g cukru
- 2 łyżki wody różanej
- Kruszonka:
- 80g mąki pszennej
- 50g płatków migdałów
- 100g płatków owsianych
- 50g zmielonych orzechów lub migdałów
- 1 op. cukru waniliowego
- 50g zimnego masła
Przygotowanie
- • Na formie do pieczenia ( prostokątnej ) rozłóż rabarbar i truskawki, wymieszaj. Posyp cukrem, skrop wodą różaną. Ponownie wymieszaj. Rozgrzej piekarnik 200 stopni
- Przygotuj kruszonkę. Do naczynia głównego wrzuć składniki i całość wymieszaj
- Kruszonką przykryj owoce, rozkładając ja równomiernie Piecz 45 min aż kruszonka będzie miała złoty kolor • Podawaj na ciepło z lodami lub z bitą śmietaną!