Tosty francuskie


2 porcje 16 minut + 10 minut

Idealna propozycja na słodki początek dnia Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • chleb tostowy lub chałka, kromki
  • 500 ml mleka
  • 20 g cukru pudru
  • 2 jajka, oddzielone żółtka od białek
  • 30 g miękkiego masła

Przygotowanie

  1. Blaszkę do pieczenia wysmaruj masłem, a następnie rozłóż na niej kromki pieczywa.
  2. Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym).
  3. Umieść 2 białka oraz 10 g cukru pudru. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Wymieszaj.
  5. Dodaj 500 ml mleka, 2 żółtka oraz 10 g cukru pudru. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Wymieszaj.
  7. Całość wylej na blaszkę, równomiernie na pieczywo. Piecz w piekarniku w temperaturze 185℃ przez 10 minut.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®