Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Tosty francuskie
2 porcje 16 minut + 10 minut
Idealna propozycja na słodki początek dnia
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- chleb tostowy lub chałka, kromki
- 500 ml mleka
- 20 g cukru pudru
- 2 jajka, oddzielone żółtka od białek
- 30 g miękkiego masła
Przygotowanie
- Blaszkę do pieczenia wysmaruj masłem, a następnie rozłóż na niej kromki pieczywa.
- Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym).
- Umieść 2 białka oraz 10 g cukru pudru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 500 ml mleka, 2 żółtka oraz 10 g cukru pudru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Całość wylej na blaszkę, równomiernie na pieczywo. Piecz w piekarniku w temperaturze 185℃ przez 10 minut.
- Gotowe do podania! Smacznego!