Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- Ciasto:
- 250 g mąki
- 50 g masła, miękkiego
- 1 łyżeczka drożdży
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 150 ml mleka
- Nadzienie:
- 600 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 120 g masła, miękkiego
- 30 g mąki
- 2 jajka
- 200 g śmietany 18 %
- 100 g sera żółtego, tartego
- 125 g bekonu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta.
- Umieść 250 g mąki, 50 g masła, 1 łyżeczki drożdży, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu oraz 150 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugniataj.
- Ciasto wyjmij i owiń folią. Pozostaw do wyrośnięcia na 30 minut.
- Wyczyść kielich do gotowania. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 600 g cebuli oraz 120 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- W misce umieść cebulę, 30 g mąki, 2 jajka, 200 g śmietany, 100 g sera, 125 g bekonu, 1/2 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
- Natłuść formę do tarty, a następnie wyłóż przygotowanym ciastem.
- Na ciasto wyłóż przygotowany farsz i piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez 30 - 40 minut.
- Gotowe do podania. Smacznego!