Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Tajska zupa z wołowiną
2 porcje 60 minut
Mięsna zupa w wydaniu kuchni południowoazjatyckiej
Pobierz przepis
Składniki
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 2 szalotki
- 1 marchew, pokrojona na kawałki (3 cm)
- 3 cm kawałek świeżego imbiru, obrany
- 1 świeże chili, oczyszczone
- 200 g świeżych grzybów shiitake (lub podgrzybków), pokrojonych w plasterki
- 400 g gęstego mleczka lub śmietanki kokosowej
- 10 g cukru palmowego
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 500 ml wody
- 1 łyżka pasty z bulionu warzywnego
- 300 g steku wołowego (antrykot), oczyszczonego i pokrojonego w cienkie plastry (5 mm)
- 1 limonka, pozbawiona skórki i wyciśnięta z sokiem
- świeże kiełki fasoli, do podania
- 2 gałązki świeżej kolendry, same liście, do podania
- smażone szalotki, do podania
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 2 łyżeczki oleju sezamowego, 2 szalotki, 1 marchewkę, przygotowany imbir i chili.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj 200 g grzybów.
- Smaż (sauté).
- Dodaj 400 g gęstego mleczka lub śmietanki kokosowej, 10 g cukru palmowego, 2 łyżeczki sosu rybnego, 2 łyżeczki sosu sojowego, 500 ml wody i 1 łyżkę pasty bulionowej.
- Ugotuj.
- Dodaj 300 g steku.
- Ugotuj.
- Dodaj skórkę i sok z limonki.
- Wymieszaj.
- Rozdziel zupę między miski, a następnie dodaj kiełki fasoli, liście kolendry i smażoną szalotkę.
- Gotowe do podania! Smacznego!