Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Surówka z czerwonej kapusty
6+ porcje 10 min
Chrupiący, kolorowy i jakże zdrowy dodatek do wielu obiadów. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem jogurtu i majonezu urozmaici dania mięsne i nie tylko. Doskonała do wieprzowiny i wołowiny.
Pobierz przepis
Składniki
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- 1 jabłko ( obrane i pozbawione gniazda )
- 1 marchewka ( obrana )
- 100 g jogurtu naturalnego
- 80 g majonezu
- łyżka cukru
- sok z jednej cytryny
- łyżeczka soli
- ½ łyżeczka czarnego, zmielonego pieprzu
- opcjonalnie: świeża, drobno posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
- Kapustę kroimy na kawałki i rozdrabniamy w robocie: 10 sekund, prędkość 5-6. Kapustę przekładamy do innego naczynia.
- Jabłko i marchewkę również rozdrabniamy w naczyniu głównym: 10 sekund, prędkość 5. Dodajemy do naczynia z poszatkowaną kapustą i mieszamy wraz z pozostałymi składnikami - jogurtem, majonezem doprawiając całość cukrem, cytryną, solą i pieprzem.