Surówka z czerwonej kapusty


6+ porcje 10 min

Chrupiący, kolorowy i jakże zdrowy dodatek do wielu obiadów. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem jogurtu i majonezu urozmaici dania mięsne i nie tylko. Doskonała do wieprzowiny i wołowiny.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 jabłko ( obrane i pozbawione gniazda )
  • 1 marchewka ( obrana )
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 80 g majonezu
  • łyżka cukru
  • sok z jednej cytryny
  • łyżeczka soli
  • ½ łyżeczka czarnego, zmielonego pieprzu
  • opcjonalnie: świeża, drobno posiekana natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Kapustę kroimy na kawałki i rozdrabniamy w robocie: 10 sekund, prędkość 5-6. Kapustę przekładamy do innego naczynia.
  2. Jabłko i marchewkę również rozdrabniamy w naczyniu głównym: 10 sekund, prędkość 5. Dodajemy do naczynia z poszatkowaną kapustą i mieszamy wraz z pozostałymi składnikami - jogurtem, majonezem doprawiając całość cukrem, cytryną, solą i pieprzem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®