Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Superbowl z sosem paprykowo-pomidorowym
6+ porcje 28 min
Sos paprykowo-pomidorowy do superbowl czyli bardzo modnej ostatnio miski jedzenia skomponowanej z warzyw, białka i bazy. Sos jest również idealny do makaronu lub do kurczaka. POLECAM!!!
Pobierz przepis
Składniki
- Sos:
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 1 cm papryczki chilli
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 4 upieczone papryki ( papryki natrzeć oliwą i upiec około 30min w temperaturze 180-200stopni w rozgrzanym wcześniej piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia )
- 400g ( puszka ) pomidorów
- Przyprawy: sól, suszona bazylia, papryka słodka, łyżeczka cukru
- Warzywa:
- Swoje ulubione warzywa ( np. pokrojona marchewka, cukinia, kalafior ) ugotować na parze – wlać 1 litr wody do naczynia głównego, założyć metalowe naczynie do gotowania naparze, wrzucić do niego warzywa i ustawić parametry gotowania – czas 20 minut, temperatura 120 stopni, prędkość 3
Przygotowanie
- W naczyniu głównym rozdrobnić: szalotkę, czosnek i chilli
- Dodać olej i podsmażyć składniki
- Dodać pomidory, pieczoną paprykę obraną ze skóry, suszoną bazylię, paprykę słodką, sól i cukier i podsmażyć ponownie
- Sos można zblendować ale w takiej postaci również będzie idealny
- Swoje ulubione warzywa ( np. pokrojona marchewka, cukinia, kalafior ) ugotować na parze
- Ugotowane warzywa podawać z sosem, ryżem lub ulubioną kaszą, pestkami słonecznika lub kiełkami