Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Stek w sosem grzybowym Sous Vide
2 porcje 3 godziny
Stek sous vide w sosie pieczarkowym
Pobierz przepis
Składniki
- 1 stek z antrykotu z kością, około 600 g
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 30 ml oliwy z oliwek
- 1 worek próżniowy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1500 ml wody
- 200 g pieczarek
- 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 50 g miękkiego masła
- 15 g mąki
- 100 ml wody
- 50 g śmietany 18%
Przygotowanie
- W misce umieść steka, 1/2 łyżeczki czosnku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczkę rozmarynu, 30 ml oliwy oraz 1/2 łyżeczkę soli. Całość dokładnie wymieszaj i umieść w worku próżniowym.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1500 ml wody oraz worek próżniowy. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Wyjmij worek i wylej wodę.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 200 g pieczarek, 100 g cebuli oraz 50 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż sauté.
- Dodaj 15 g mąki oraz 100 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 50 g śmietany. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Stek wyjmij z worka i wyłóż na talerz, a następnie polej sosem. Wskazówka: aby wydobyć jeszcze lepszy smak, podsmaż stek na patelni. Smacznego!