Spaghetti z fasolką szparagową w sosie gorgonzola


4 porcje 35 min

Przepis na bardzo polską, sycącą, sezonową i pyszną wersję spaghetti.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200g fasolki szparagowej
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 150g ugotowanego makaronu spaghetti
  • łyżka oleju
  • 100g sera gorgonzola
  • 200ml śmietanki 30%
  • starty parmezan do posypania
  • świeża natka pietruszki do posypania
  • blanszowane płatki migdałów do posypania
  • przyprawy: sól i świeżo tarty pieprz, gałka muszkatołowa, bazylia, oregano

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową gotuj na parze
  2. ikona_czas

    20

    ikona_temperatura

    120

    ikona_obroty

    5

  3. Gotową fasolkę wymieszaj z ugotowanym makaronem spaghetti,
  4. W naczyniu głównym posiekaj czosnek i cebulę
  5. ikona_czas

    15 sek.

    ikona_obroty

    6

  6. Wlej łyżkę oleju
  7. ikona_czas

    1 min

    ikona_temperatura

    120

  8. Do składników wlej śmietankę i ser
  9. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    4

  10. Dopraw sos według własnych upodobań, lekko wymieszaj
  11. ikona_czas

    5 sek

    ikona_obroty

    2

  12. Gotowym sosem polej fasolkę z makaronem, posyp parmezanem, świeżą natką pietruszki i migdałami

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®