Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Spaghetti z fasolką szparagową w sosie gorgonzola
4 porcje 35 min
Przepis na bardzo polską, sycącą, sezonową i pyszną wersję spaghetti.
Pobierz przepis
Składniki
- 200g fasolki szparagowej
- ½ cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 150g ugotowanego makaronu spaghetti
- łyżka oleju
- 100g sera gorgonzola
- 200ml śmietanki 30%
- starty parmezan do posypania
- świeża natka pietruszki do posypania
- blanszowane płatki migdałów do posypania
- przyprawy: sól i świeżo tarty pieprz, gałka muszkatołowa, bazylia, oregano
Przygotowanie
- Fasolkę szparagową gotuj na parze
- Gotową fasolkę wymieszaj z ugotowanym makaronem spaghetti,
- W naczyniu głównym posiekaj czosnek i cebulę
- Wlej łyżkę oleju
- Do składników wlej śmietankę i ser
- Dopraw sos według własnych upodobań, lekko wymieszaj
- Gotowym sosem polej fasolkę z makaronem, posyp parmezanem, świeżą natką pietruszki i migdałami