Spaghetti Napoli


2 porcje 25 minut

Włoski makaron z sosem pomidorowym

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g makaronu spaghetti
  • 80 g passaty pomidorowej
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 10 g liści bazylii, posiekane
  • 25 g sera parmezan, tartego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 15 ml oliwy z oliwek
  • 1,5 l wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 1,5 l wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Umieść 120 g makaronu spaghetti. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Odcedź makaron i przełóż do miski. Wodę odlej.
  7. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania.
  8. Umieść 15 ml oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku oraz 1/2 cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Smaż saute.
  10. Dodaj 80 g passaty pomidorowej oraz 10 g liści bazylii. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Smaż saute.
  12. Dodaj makaron spaghetti oraz 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  13. Smaż saute.
  14. Całość przełóż na talerz i posyp tartym serem mozzarella.
  15. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®