Sos serowo-szpinakowy


4 porcje 9 min

Aromatyczny sos na bazie sera i szpinaku bardzo smakuje dzieciom.

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 g szpinaku baby
  • 1 cebula szalotka (pokrojona na pół)
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g śmietanki 30%
  • 100 g serka topionego
  • 100 g sera gorgonzola
  • łyżka pokruszonej fety
  • natka pietruszki (opcjonalnie do posypania)
  • łyżka masła
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym umieścić łyżkę masła, pokrojoną cebulę, czosnek i smażyć.
  2. ikona_czas

    4 min

  3. Po usmażeniu składników dodać kolejno liście szpinaku, śmietanę, serek topiony i ser gorgonzola. Smażyć.
  4. ikona_czas

    5 min

  5. Gotowy sos podawać z ulubionym makaronem, posypać obficie natką i pokruszonym serem feta.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®