Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sos serowo-szpinakowy
4 porcje 9 min
Aromatyczny sos na bazie sera i szpinaku bardzo smakuje dzieciom.
Pobierz przepis
Składniki
- 150 g szpinaku baby
- 1 cebula szalotka (pokrojona na pół)
- 3 ząbki czosnku
- 200 g śmietanki 30%
- 100 g serka topionego
- 100 g sera gorgonzola
- łyżka pokruszonej fety
- natka pietruszki (opcjonalnie do posypania)
- łyżka masła
- sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
- W naczyniu głównym umieścić łyżkę masła, pokrojoną cebulę, czosnek i smażyć.
- Po usmażeniu składników dodać kolejno liście szpinaku, śmietanę, serek topiony i ser gorgonzola. Smażyć.
- Gotowy sos podawać z ulubionym makaronem, posypać obficie natką i pokruszonym serem feta.