Sos pomidorowo-bazyliowy


2 porcje 25 minut

Aromatyczny włoski sos do makaronu

Pobierz przepis

Składniki

  • "500 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
  • 150 g cebuli, posiekanej
  • 10 g ząbków czosnku
  • 25 g kolendry
  • 50 g liści bazylii
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 150 g marchwi, pokrojonej w kostkę
  • 10 g cukru
  • 15 ml białego wina
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 50 ml oliwy z oliwek"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść wszystkie składniki w kielichu do gotowania. Zamknij pokrywę kielicha.
  2. Posiekaj.
  3. Duś.
  4. Duś.
  5. Podawaj z makaronem i oliwą z oliwek. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®