Sos barbecue


2 porcje 25 minut

Dodatek do dań mięsnych, słonych przekąsek

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula (najlepiej brązowa, ok. 120 g), przekrojona na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml sosu pomidorowego
  • 50 ml octu jabłkowego (najlepiej z cydru)
  • 50 g miodu
  • 100 g brązowego cukru
  • 5 łyżek sosu Worcestershire
  • 60 ml wody
  • 1 1/2 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż cebulę i czosnek.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Dodaj pozostałe składniki.
  6. Zmiksuj.
  7. Ugotuj.
  8. Ponownie zmiksuj.
  9. Podawaj jako dodatek do dań, głównie mięsnych.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®