Sos żurawinowy


6+ porcje 14 min

Słodki sos żurawinowy do mięs, serów i pasztetów

Pobierz przepis

Składniki

  • 4 szklanki świeżej żurawiny + szklanka suszonej
  • 200g cukru
  • 1 szklanka wody
  • Opcjonalnie: rodzynki, gałka muszkatołowa, cynamon

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wsypać żurawinę, zalać wodą i zagotować
  2. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    3

  3. Dodać cukier i przyprawy i ponownie zagotować
  4. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    80

    ikona_obroty

    3

  5. Przełożyć do słoiczków

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®