Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sorbet z mrożonych owoców leśnych
2 porcje 10 min
Sorbet to nic innego jak mrożony mus z owoców. Przygotowuje się go bardzo szybko, wystarczy tylko mrożone owoce umieścić w kielichu blendera, dosłodzić do smaku miodem lub syropem klonowym, wymieszać i gotowe. Idealny deser w ciepłe wiosenne i letnie dni.
Pobierz przepis
Składniki
- 250 g mrożonych owoców leśnych (można użyć każdych innych ulubionych mrożonych owoców)
- 60 ml wody
- 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
Przygotowanie
- Mrożone owoce wyjąć z zamrażalnika na 4-5 minut. Po tym czasie przełożyć je do kielicha blendera, dodać miód lub syrop klonowy, wlać wodę. Blender gotujący ustawić na opcję sorbet, czas 2 minuty. Gotowy sorbet przekładać do miseczek.