Sorbet jagodowy


2 porcje 5 minut

Chłodny, orzeźwiający i smaczny deser z mrożonych owoców

Pobierz przepis

Składniki

  • 30 kostek lodu
  • 150 g cukru
  • 250 g mieszanki mrożonych owoców jagodowych
  • 1 mała cytryna, obrana i rozdrobniona
  • 1 białko jajka
  • dodatki według uznania: owoce, orzechy wiórki

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż kostki lodu.
  3. Wymieszaj pulsacyjnie.
  4. Przelej mieszankę do innego naczynia i odstaw, następnie umyj i osusz kielich do gotowania i umieść w nim 150 g cukru.
  5. Wymieszaj pulsacyjnie.
  6. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  7. Dodaj pozostałą mieszankę lodową, 250 g mrożonych jagód, rozdrobnioną cytrynę i białko z 1 jajka.
  8. Posiekaj.
  9. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  10. Posiekaj.
  11. Przełóż do innego naczynia, zamroź i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®