Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Sorbet jagodowy
2 porcje 5 minut
Chłodny, orzeźwiający i smaczny deser z mrożonych owoców
Pobierz przepis
Składniki
- 30 kostek lodu
- 150 g cukru
- 250 g mieszanki mrożonych owoców jagodowych
- 1 mała cytryna, obrana i rozdrobniona
- 1 białko jajka
- dodatki według uznania: owoce, orzechy wiórki
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż kostki lodu.
- Wymieszaj pulsacyjnie.
- Przelej mieszankę do innego naczynia i odstaw, następnie umyj i osusz kielich do gotowania i umieść w nim 150 g cukru.
- Wymieszaj pulsacyjnie.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj pozostałą mieszankę lodową, 250 g mrożonych jagód, rozdrobnioną cytrynę i białko z 1 jajka.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Posiekaj.
- Przełóż do innego naczynia, zamroź i podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!