Sok brzoskwiniowy


5 porcje 2 godziny 15 minut

Świeży napój owocowy z nutą mięty

Pobierz przepis

Składniki

  • 240 ml wody
  • 120 g cukru
  • 6 gałązek świeżej mięty, same liście, plus dodatkowe do dekoracji
  • 300 g brzoskwiń, obranych i pozbawionych pestki
  • 150 g kostek lodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 500 ml niegazowanej lub gazowanej wody mineralnej

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. W kielichu do gotowania umieść 240 ml wody, 120 g cukru i 6 gałązek świeżej mięty.
  3. Ugotuj.
  4. Przecedź do filiżanki przez worek do wyciskania mleka roślinnego lub drobne sitko i odstaw, wyrzuć miętę.
  5. Dodaj 300 g brzoskwiń do kielicha.
  6. Posiekaj.
  7. Dodaj przygotowany syrop.
  8. Zmiksuj.
  9. Wlej do miski i pozostaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki do schłodzenia (ok. 2 godziny).
  10. Umieść 150 g kostek lodu w kielichu do gotowania.
  11. Posiekaj.
  12. Rozdziel do 5 szklanek.
  13. Umieść w kielichu do gotowania schłodzoną mieszankę brzoskwiniową, 1 łyżkę soku z cytryny i 500 ml wody.
  14. Zmiksuj.
  15. Wlej do szklanek po kruszonym lodzie, udekoruj dodatkowymi listkami mięty.
  16. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®