Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 240 ml wody
- 120 g cukru
- 6 gałązek świeżej mięty, same liście, plus dodatkowe do dekoracji
- 300 g brzoskwiń, obranych i pozbawionych pestki
- 150 g kostek lodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 500 ml niegazowanej lub gazowanej wody mineralnej
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- W kielichu do gotowania umieść 240 ml wody, 120 g cukru i 6 gałązek świeżej mięty.
- Ugotuj.
- Przecedź do filiżanki przez worek do wyciskania mleka roślinnego lub drobne sitko i odstaw, wyrzuć miętę.
- Dodaj 300 g brzoskwiń do kielicha.
- Posiekaj.
- Dodaj przygotowany syrop.
- Zmiksuj.
- Wlej do miski i pozostaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki do schłodzenia (ok. 2 godziny).
- Umieść 150 g kostek lodu w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Rozdziel do 5 szklanek.
- Umieść w kielichu do gotowania schłodzoną mieszankę brzoskwiniową, 1 łyżkę soku z cytryny i 500 ml wody.
- Zmiksuj.
- Wlej do szklanek po kruszonym lodzie, udekoruj dodatkowymi listkami mięty.
- Gotowe do podania. Smacznego!