Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Smażony ryż z jajkiem i warzywami
2 porcje 5 minut
Smażony ryż to szybkie i proste danie, które można przygotować z resztek ryżu. Wok Kohersen Black Cube umożliwia uzyskanie idealnej tekstury ryżu oraz równomierne rozprowadzenie smaków.
Pobierz przepis
Składniki
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1/2 szklanki mrożonego groszku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- Olej do smażenia
Przygotowanie
- Cebulę i marchewkę pokrój w drobną kostkę.
- W rozgrzanym woku podsmaż cebulę i marchewkę przez 3-4 minuty, aż zmiękną.
- Dodaj ryż i groszek, smaż przez kolejne 3 minuty, a następnie zrób miejsce na środku woka i wbij tam jajka. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.
- Dodaj sos sojowy i olej sezamowy, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez 2 minuty. Dodaj sos sojowy i olej sezamowy, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez 2 minuty.