Smażony ryż z jajkiem i warzywami


2 porcje 5 minut

Smażony ryż to szybkie i proste danie, które można przygotować z resztek ryżu. Wok Kohersen Black Cube umożliwia uzyskanie idealnej tekstury ryżu oraz równomierne rozprowadzenie smaków.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 szklanki mrożonego groszku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę i marchewkę pokrój w drobną kostkę.
  2. W rozgrzanym woku podsmaż cebulę i marchewkę przez 3-4 minuty, aż zmiękną.
  3. Dodaj ryż i groszek, smaż przez kolejne 3 minuty, a następnie zrób miejsce na środku woka i wbij tam jajka. Smaż, mieszając, aż jajka się zetną.
  4. Dodaj sos sojowy i olej sezamowy, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez 2 minuty. Dodaj sos sojowy i olej sezamowy, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez 2 minuty.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®