Smażone tofu z grzybami shiitake


2 porcje 25 minut

Tofu z grzybami shiitake to aromatyczne danie o głębokim smaku, idealne na lekką kolację. Wok Kohersen Black Cube doskonale radzi sobie z delikatnymi składnikami, dzięki czemu tofu i grzyby zachowują swą teksturę.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g tofu
  • 150 g grzybów shiitake
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kawałek imbiru (ok. 2 cm)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Tofu pokrój w kostkę, a grzyby w plasterki. Czosnek i imbir drobno posiekaj.
  2. W woku rozgrzej olej, dodaj tofu i smaż, aż będzie złociste. Odsuń tofu na bok.
  3. Dodaj do woka czosnek, imbir i grzyby. Smaż przez 3-4 minuty, aż grzyby zmiękną.
  4. Dodaj tofu z powrotem do woka, wlej sos sojowy, olej sezamowy i miód. Wymieszaj i smaż jeszcze przez 2 minuty.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®