Skrzydełka w amerykańskim stylu Buffalo


2 porcje 60 minut

Skrzydełka w pikantno-słodkiej glazurze Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g skrzydełek kurczaka
  • 100 g ostrego sosu
  • 50 g miodu lub brązowego cukru
  • 100 g masła
  • 20 ml oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. W misce umieść 500 g skrzydełek, 20 ml oleju, 1 łyżeczkę czosnku, 1 łyżeczkę soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 15 minut.
  2. Piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez ok. 20 minut.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 100 g ostrego sosu oraz 50 g miodu lub cukru. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj 100 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Polej upieczone skrzydełka przygotowanym sosem. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®