Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Skrzydełka w amerykańskim stylu Buffalo
2 porcje 60 minut
Skrzydełka w pikantno-słodkiej glazurze
Przepis wymaga zastosowania piekarnika
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g skrzydełek kurczaka
- 100 g ostrego sosu
- 50 g miodu lub brązowego cukru
- 100 g masła
- 20 ml oleju roślinnego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
- W misce umieść 500 g skrzydełek, 20 ml oleju, 1 łyżeczkę czosnku, 1 łyżeczkę soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 15 minut.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez ok. 20 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 100 g ostrego sosu oraz 50 g miodu lub cukru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 100 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Polej upieczone skrzydełka przygotowanym sosem. Gotowe do podania! Smacznego!