Serowa zupa porowa


4 porcje 21 min

Szybka w przygotowaniu i bardzo sycąca. Najlepiej smakuje z grzankami z chleba razowego…

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 białe części pora ( pokrojone )
  • 2 małe cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 200g serka topionego
  • 700 ml bulionu ( warzywnego lub z rosołu )
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym rozdrobnij cebulę i czosnek
  2. ikona_czas

    10 sek.

    ikona_obroty

    6

  3. Dodaj pory i masło
  4. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    120

  5. Wlej bulion, 1,5 minuty przed końcem gotowania dodaj serek topiony
  6. ikona_czas

    20 min

    ikona_temperatura

    90

    ikona_obroty

    2

  7. Dopraw tak jak lubisz.
  8. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    5

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®