Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Sernik z mango i białą czekoladą
6+ porcje 7,5 godz.
Delikatny w smaku i o pięknym słonecznym kolorze…
Pobierz przepis
Składniki
- Spód:
- 400g herbatników
- 140g masła
- Masa sernikowa:
- 700g twarogu ( sernikowego, zmielonego )
- 250g mascarpone
- 200g drobnego cukru
- 5 jaj
- 300g pulpy z mango
- 150g mąki ziemniaczanej
- Polewa:
- 100g czekolady białej
- 50ml śmietanki 30% ( w temp. pokojowej )
Przygotowanie
- Przygotuj spód sernika – tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki zmiksuj na drobno w naczyniu głównym
- Połącz ręcznie z masłem i wyłóż po całości dno tortownicy. Wstaw do lodówki na minimum
- W naczyniu głównym zamocuj motylek. Dodaj ser twarogowy, ser mascarpone i wsyp cukier. Utrzyj, dodając co minutę po 1 jajku przez otwór w pokrywie.
- Dodaj pulpę z mango i mąkę ziemniaczaną i ponownie miksuj masę
- Wlej masę sernikową do tortownicy, piecz sernik 0min w temperaturze 180stopni, następnie zmniejsz temperaturę do 130stopni i piecz sernik jeszcze przez 1,5 h
- Wyłącz piekarnik i nie wyjmując sernika uchyl lekko drzwiczki i pozostaw go tam przez kolejne kilka godzin. Następnie wstaw sernik do lodówki na kolejne 3-4h
- Wlej śmietankę i mieszaj cały czas aby polewa była jednolita i płynąca Gotową polewą polej sernik.