Sernik z mango i białą czekoladą


6+ porcje 7,5 godz.

Delikatny w smaku i o pięknym słonecznym kolorze…

Pobierz przepis

Składniki

  • Spód:
  • 400g herbatników
  • 140g masła
  • Masa sernikowa:
  • 700g twarogu ( sernikowego, zmielonego )
  • 250g mascarpone
  • 200g drobnego cukru
  • 5 jaj
  • 300g pulpy z mango
  • 150g mąki ziemniaczanej
  • Polewa:
  • 100g czekolady białej
  • 50ml śmietanki 30% ( w temp. pokojowej )

Przygotowanie

  1. Przygotuj spód sernika – tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki zmiksuj na drobno w naczyniu głównym
  2. ikona_czas

    20 sek.

    ikona_obroty

    6

  3. Połącz ręcznie z masłem i wyłóż po całości dno tortownicy. Wstaw do lodówki na minimum
  4. W naczyniu głównym zamocuj motylek. Dodaj ser twarogowy, ser mascarpone i wsyp cukier. Utrzyj, dodając co minutę po 1 jajku przez otwór w pokrywie.
  5. ikona_czas

    5 min

    ikona_obroty

    3

  6. Dodaj pulpę z mango i mąkę ziemniaczaną i ponownie miksuj masę
  7. ikona_czas

    3 min

    ikona_obroty

    4

  8. Wlej masę sernikową do tortownicy, piecz sernik 0min w temperaturze 180stopni, następnie zmniejsz temperaturę do 130stopni i piecz sernik jeszcze przez 1,5 h
  9. Wyłącz piekarnik i nie wyjmując sernika uchyl lekko drzwiczki i pozostaw go tam przez kolejne kilka godzin. Następnie wstaw sernik do lodówki na kolejne 3-4h
  10. Wlej śmietankę i mieszaj cały czas aby polewa była jednolita i płynąca Gotową polewą polej sernik.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®